Det stora intresset för Speedway

För den som har ett intresse för motorsport så kan Speedway vara något väldigt speciellt. Det är spännande inför varje heat och man kanske något lag som man speciellt hejar på. Inför slutspel och vem som tar hem SM bucklan är alltid hårresande och spännande.

Speedway är något som passar alla, och då menar vi verkligen alla. Hela familjen kan få en stunds spänning när tävlingarna går igång på motorstadion. Detta kan vara en trevlig sysselsättning under helgen där alla kan vara med och få uppleva spänning med allt vad det innebär med Speedway. Det kanske finns intresse av att köra själv och då bör man vara säker på sin sak. Det är en tuff sport som kräver sin förare.

Det är en fördel att du börjar i unga år och då med cyklar som är på 80cc. Vid 12 års ålder så får du börja tävla. Vid 16 års ålder så kliver du upp mot tyngre maskiner. Det är också viktigt att du har rätt utrustning, annars får du inte tävla. Det finns ungefär 30 klubbar i Sverige och cirka 300 aktiva förare. De flesta klubbarna har någon form av ungdomsverksamhet där man gå med och få börja med Speedway.