Speedway för alla

Speedway är sannerligen en sport för alla. Oavsett vem man är, gammal som ung, så kan man säkert finns tjusning i denna adrenalinfyllda och snabba motorsport. Men vilka är lagen som gör upp om guldet i årets elitserie, och vad kan man hitta på i mellan heaten? Det ska vi titta närmare på idag.

Först och främst har vi Gislaveds stolthet Lejonen. Efter SM-gulden 2008 och 2009 har det dock varit några tunga år men nu är man alltså tillbaka i speedwayens finrum. För tillfället ligger man trea och det blir spännande att se hur säsongen utvecklar sig.

Precis före Lejonen ligger ett annat klassiskt lag, Masarna. Det var i Masarna Tony Rickardsson firade många av sina framgångar under sin karriär. Det blev totalt sex VM-titlar i speedway för Rickardsson vilket gör honom historisk tillsammans med nyzeeländaren Ivan Mauger.

Masarna och Lejonen skuggar Elit Vetlanda som för tillfället ligger på första plats. Elit Vetlanda har åtta SM-guld sedan tidigare vilket gör de till ett av de mest framgångsrika speedwaylagen i Sverige. Det blir därför intressant att se om de kommer addera ett nionde till detta eller om något annat lag kommer stoppa de.

Då säsongen fortfarande är ung är det svårt att sia om vilka lag som kommer ligga i topp när säsongen summeras. Bakom tättrion jagar Rospiggarna, Smederna, Piraterna, Indianerna och Dackarna. Alla klassiska lag som förhoppningsvis kommer göra allt för att lägga i sig i titeldiskussionerna. Men vad ska man då göra mellan heaten? Detta är så klart individuellt men det finns ändå en hel del saker man kan göra för att få tiden att gå. En sak som är gratis och det du först och främst borde göra är att njuta av den fantastiska atmosfären. Lyssna på publiken, titta på myllret på banan och prata med din stolsgranne. Möjligheterna är obegränsade.

Men om kvällen blir lång och du blir lite uttråkad finns det annat du kan göra. Ett av dessa är att spela på casino. Nuförtiden går det ofta att spela på mobilen vilket gör det till ett perfekt tidsfördriv när du sitter och väntar på att speedwayen ska dra igång igen.

Om du inte känner för spela finns det andra saker du kan göra. Ta med dig en kaffetermos, korsord eller kanske lyssna på en podcast. Möjligheterna är obegränsade. Vi får dock hoppas att du inte blir alltför uttråkad. Speedway är en fest och förhoppningsvis kommer du ha många roliga och spännande matcher att se fram emot.