Thomas H. Jonasson

Thomas H. Jonasson är en del av den yngre generation som ska ta över efter sportens affischnamn som Tony Rickardsson, Andreas Jonsson och Antonio Lindbäck.

Jonasson fick rykte om sig att vara en duktig junior när han tog SM-guld för juniorer 2009. Då hade han redan hunnit köra i ett par år för klubben Elit Vetlanda liksom för Edinburgh i England och Gorzow i Polen. År 2010 beslöt han sig för att byta klubbar i båda länderna till Swindon respektive Gdansk. I Sverige blev han dock sitt Vetlanda trogen.

Jonasson har blivit känd för att ha en underhållande körstil, vilket innebär mycket risktagande och chansningar. Det har lett till några spektakulära urkörningar samt ett brutet ben, men det har också betytt stora framgångar. År 2014 krönte han sin meritlista med ett SM-guld i individuella klassen, vilket gjorde att många experter utnämnde honom till Sveriges bästa speedwayförare i nuläget.

Det individuella guldet var inte den enda medaljen som Jonasson plockade hem 2014. Han fick även jubla tillsammans med sina klubbkamrater när Elit Vetlanda tog ännu ett guld. Hans framgångar ledde också till att han kunde få ett wildcard till Grand Prix-serien 2015. För att få extra matchträning har Jonasson också kört några matcher med två lag i allsvenskan, Masarna och Vargarna.